• Curry van kikkererwten

    Curry van kikkererwten

    2 glazen potten met kikkererwten. Gedroogde kikkererwten zijn ook makkelijk te voorbereiden. Eén dag of nacht in ruim water laten wekken en 45 minuten koken op zacht vuur met 2 laurierbladen en een beetje zout.

    1 pakje kokosmelk, 2 eetlepels Thaise curry kruiden (groen of geel of rood), verse koriander, 2 aardappels in blokjes, 2 zoete aardappels in blokjes, 1 wortel in plakjes, 1 ui.

    Fruit de ui, de curry kruiden, de wortel en beide soorten aardappels in één lepel sesamolie. Het geheel laten garen met een bodempje water totdat het gaar is. Kikkererwten toevoegen en de kokosmelk. Het geheel 2 minuten opwarmen, gesneden koriander erover voor het opdienen.

    Serveer met een frisse salade van groene groenten. Behalve sla denk aan paksoi in reepjes, Chinese kool en komkommer.

Reageer

Cancel reply