• Iets lekkers bij de thee

    Iets lekkers bij de thee

    Lekker bij de koffie of thee, of gewoon als snack: no-bake Banaan-havermout balletjes of no-bake Appel-kaneel balletjes. Makkelijk te maken en snel klaar.

     

    Banaan-havermout balletjes

    Benodigdheden voor circa 7 balletjes:

    1 goed rijpe banaan

    2 theelepels maple syrup

    1/2 theelepel kaneel

    3 1/2 grote handen met (grove of fijne) havermout

    (optioneel) een beetje vanille erwten proteïne poeder (pas hiermee op, het heeft een heel overheersende smaak)

     

    Prak de banaan fijn met een vork en voeg er hierna de maple syrup, kaneel en eventueel het vanille erwten proteïne poeder aan toe. Meng alles goed met de handen. Voeg hierna de havermout in delen toe, en blijf goed mengen tussendoor. Rol van het deeg balletjes van ongeveer 3,5 cm doorsnede. Leg ze op een bord en laat ze een halfuurtje in de koelkast staan. Hierna zijn ze klaar om te eten.

    Het geeft niet als de balletjes nog een beetje plakken, dit gaat vanzelf weg in de koelkast.

    Appel-kaneel balletjes

    Benodigdheden voor circa 5 balletjes:

    1 appel

    1 theelepel vanille

    2 theelepels kaneel

    1/2 theelepel honing

    1 theelepel maple syrup

    1 grote hand  met (grove of fijne) havermout

    een beetje vanille erwten proteïne poeder (pas hiermee op, het heeft een heel overheersende smaak)

     

    Snij de appel in kleine blokjes en verwarm deze 2 minuten lang of totdat ze zacht zijn in de magnetron. Pureer hierna de appelstukjes. Het hoeft niet helemaal fijn, er mogen nog kleine stukjes inzitten. Voeg hierna de vanille, honing, kaneel en maple syrup toe. Meng dit goed met de handen. Voeg er tussendoor nog vanille erwten proteïne poeder toe zodat het mengsel wat beter bind. Doe hierna in stapjes, nog steeds mengend, de havermout bij het deeg zodat het wat steviger wordt. Rol hierna van het deeg balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnede. Leg de balletjes op een bordje en laat ze een halfuurtje in de koelkast staan. Hierna zijn ze klaar om gegeten te worden.

    Het geeft niet als de balletjes nog een beetje plakken, dit gaat vanzelf weg in de koelkast.

Reageer

Cancel reply