• Spelt rozijnenbrood

    Spelt rozijnenbrood

    nodig:

    • 400 gram speltbloem (kan ook met tarwe)
    • 100 gram speltmeel
    • 400 gram cranberries en rozijnen
    • 1 ei
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 125 gram lauw water
    • 125 gram melk
    • thelepel suiker
    • theelepel zout
    • 2 theelepels droge gist

    Laat de cranberries/rozijnen 30 minuten wellen in een kom en giet ze daarna af en dep ze droog.

    Meng bloem en meel in een kom en voeg 50 gram water met de gist in het midden toe in een kuiltje en laat 15 minuten staan.

    Mix met de machine of met de hand het bloem/meel mengsel en voeg de rest van het water, melk, kaneel, ei, suiker en  zout en cranberries/rozijnen toe.

    Kneed het resultaat even door op een bebloemd werkblad en laat ca. 45 minuten rijzen op kamertemperatuur afgedekt met een theedoek.

    Verwarm de oven voor op 190 graden.

    kneed opnieuw kort door en plaats in een ingevette vorm en laat opnieuw rijzen voor ca. 1 uur.

    Bak het brood in ca. 40 minuten.

    Laat 1 uur afkoelen op een rooster.

     

     

     

Reageer

Cancel reply