• Zoete aardappelsalade

    Zoete aardappelsalade

    Een gezonde variant op de klassieke aardappelsalade met mayonaise.

    3 grote zoete aardappelen (bataat) in blokjes, een pot kappertjes, biologische mayonaise, bieslook, 1 avocado, spinazie en een little Gem (kleine gekropte Romeinse sla) of andijvie voor de salade, 2 hardgekookte eieren.

    De bataat stomen of kort koken totdat ze net zacht zijn en laten afkoelen. De aardappelen met de eieren gesneden in kleine blokjes mengen met 3 eetlepels mayonaise, de kappertjes en een handvol gesneden bieslook. Strooi wat paprikapoeder er overheen.

    De spinazie en andijvie mengen met de schijfjes avocado, dressing naar keuze met olijfolie en mosterd.

    Kant en klaar dressing bevatten vaak suikers en conserveringsmiddel. Kies voor zelfgemaakte dressing met mosterd, appelazijn of citroen en een goede olie (olijfolie, Argan olie, pompoenpitolie, walnootolie, lijnzaadolie).

Reageer

Cancel reply